Menu
Home
Thema's
Profiel
Opdrachtgevers
Bijzondere projecten
Bedrijfspublicaties
Contact
 
 
 
Designed by PixelThemes.com
Home arrow Thema's arrow Woningbouw
Woningbouw
Al meer dan honderd jaar bemoeit de overheid zich met de manier waarop mensen wonen. Eerst moesten de krotten worden opgeruimd. Later gingen ambtenaren en woningbouwverenigingen het spook van de woningnood te lijf.

Inmiddels hebben marktpartijen het roer overgenomen. Dat zorgt voor nieuwe discussies en dilemma's. Stadsbestuurders maken zich zorgen over het achterblijven van de woningbouw. Of de moeizame vernieuwing van naoorlogse woonwijken. Starters in Amsterdam of Utrecht kunnen amper nog een betaalbare koopwoning vinden. 

Ik vind het boeiend om op zoek te gaan naar de werkelijke oorzaken van deze problemen. Vaak speelt er meer dan in een simpel nieuwsbericht op pagina 3 van het ochtendblad kan worden verteld.

Als redacteur van een vakblad over wonen in  Amsterdam hebben ontwikkelingen in de hoofdstad mijn bijzondere aandacht. Maar ook in Rotterdam, Almere of het Zeeuwse Sluis gebeuren genoeg spannende dingen voor een langer achtergrondverhaal. Vanuit mijn tweede woning in Berlijn vertel ik over Duitse ervaringen met lastige kwesties die ook Nederlandse beleidsmakers en bouwers aangaan. Wat kunnen Nederlandse woningcorporaties bijvoorbeeld leren van hun oosterburen bij het aanpakken van demografische krimp?ontworpen door bram vermeer